Zwolle – Assendorperdijk

Vergroening in Zwolle met de Flood Twin

In Zwolle, aan de assendorperdijk, zijn er weer wat mooie groene parkeerplaatsen bij gekomen. Er is hier een heel parkeerterrein getransformeerd. Zo is het terrein overdekt met een dak van zonnepanelen. En net buiten dit terrein, grenzend aan de weg zijn een aantal Park Positive parkeerplekken aangelegd. Een project vol vergroening!

Er is in Zwolle gekozen voor 130 m2 van de Flood Twin grastegel. Deze grasbetontegels zijn fijn gecombineerd met brede uitstapstroken. Genoeg ruimte voor de regen om terug de grond in te trekken, en aan de loopcomfort verandert ook niks.

Na het aanleggen zijn er hekken om de groene parkeerplekken geplaatst. Op deze manier heeft het gras even de tijd gekregen om te gaan groeien, zonder dat er al geparkeerd wordt. Dit is goed terug te zien, aangezien de parkeerplekken ontzettend mooi groen zijn geworden!

Witte Bloem Park Positive
parkeerplaatsen
0

vergroend

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt, hoe beter we voorbereid zijn op een veranderend klimaat. 

Miljoen regendruppels gered van het riool
0

Op basis van 95% van jaarlijkse neerslag van 900 mm 1 Liter = 20.000 regendruppels 

grastegels flood twin

 

PROJECTDETAILS

Projectomvang: 130 m2

Aanleg datum: oktober 2023

Opdrachtgever: Jansen BV

Bestrating: Flood Twin

Doel: Vergroening en infiltratie

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Fien! 

Fien Dekker founder van Rain(a)Way en Park Positive

Fien Dekker
Founder & designer

0641407246
fien@rainaway.nl

 

Zoeken