Goor – Meerkol & Vinkstraat

In Goor zijn bestaande straten klimaatadaptiever ingericht.

Op een mooie zomerse dag zijn we gaan kijken bij het project in Goor. Daar zijn in de Meerkol en Vinkstraat aan beide zijde groene parkeerplaatsen aangelegd. Hiermee zijn de oude grijze parkeerplaatsen vervangen door een groen en blauwe oplossing en zijn deze bestaande straten nu klimaatadaptiever ingericht. Weer een prachtig voorbeeld in hoe klimaatadaptieve maatregelen ook in bestaande situaties toegepast kunnen worden. De groene parkeerplaatsen gaan bijdragen aan het verminderen van hittestress tijds een hete zomerse dag en biedt ruimte aan regenwater om te infiltreren op de plek waar het valt. 

Er is maar liefst 600m2 aan Gradiënt grastegels aangelegd, in de combinatie A & B.  Door de toepassing van de B grastegel is er genoeg ruimte voor de regen om terug de grond in te trekken, en aan de loopcomfort verandert ook niks.
De Gradiënt is met de hand en machinaal aan te leggen en er zijn vele ontwerpen mogelijk. Kijk voor meer informatie ook eens op de Gradiënt productpagina

 

Witte Bloem Park Positive
parkeerplaatsen
0

vergroend

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt, hoe beter we voorbereid zijn op een veranderend klimaat. 

Miljoen regendruppels gered van het riool
0

Op basis van 95% van jaarlijkse neerslag van 900 mm 1 Liter = 20.000 regendruppels 

grastegels Park Positive

 

PROJECTDETAILS

Projectomvang: 600 m2

Aanleg datum: maart 2024

Opdrachtgever: Gemeente Goor

Bestrating: Gradiënt A & B

Doel: Vergroening en infiltratie

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Carin! 

Carin van den Dungen
Marketing & advies

0648862348
carin@rainaway.nl

 

Zoeken