GROEN PARKEREN

Visie / Over ons

Over ons

Wij zijn Park Positive en bieden een totaalsysteem voor innovatief groen parkeren aan. Vanuit de expertise en de missie van ontwerpbureau Rain(a)Way is Park Positive ontwikkeld. Park Positive zet zich in voor een klimaatbestendige leefomgeving. Ons team bestaat uit experts op het gebied van klimaatadaptatie en productontwikkeling. Dit doen wij samen met onze duurzame partners. Wij geloven dat groen parkeren bijdraagt aan het herstellen van de natuurlijke balans in onze leefomgeving!

Missie

De missie van Park Positive is elke straat klimaatadaptief, geen druppel naar het riool. Dit doen wij door middel van totaaloplossingen voor groen parkeren. We hebben het over een integrale oplossing; waterberging, water vasthouden, biodiversiteit en een gezonde bodem. Met het totaalsysteem van Park Positive wordt de parkeerplaats een microbiotoop die elke straat klimaatadaptief maakt. Zo zet je elke druppel in voor een klimaatbestendige stad. We gebruiken hiervoor grastegels met cementloos beton, genaamd Reduton®. 

Visie

Onze visie is een toekomstbestendige leefbare omgeving waarbij groen toegankelijk is voor iedereen. Regenwater kan weer in de natuurlijke bodem infiltreren en geborgen worden tijdens piekbuien. Het groen kan lange periodes van droogte overbruggen en geeft een verkoelend effect. Dat is een leefbare omgeving!

TEAM PARK POSITIVE

Fien Dekker founder van Rain(a)Way en Park Positive

Fien Dekker
Founder & Klimaatadaptatie expert
fien@rainaway.nl

Carin van den Dungen
Marketing & advies
carin@rainaway.nl

Park Positive is onderdeel van Rain(a)Way.

Rain(a)Way is in 2014 gestart door Fien Dekker. Dit begon met een klimaatadapatieve tegel die regenwater inzet als een kwaliteit in plaats van een probleem. Fien heeft zich verder ontwikkeld als een expert op het gebied van klimaatadapatie en als ontwerper en productontwikkelaar. Wat begon met een tegel, is vanuit haar fascinatie voor de openbare ruimte en klimaatadaptatie, doorontwikkeld tot een totaalsysteem, met fundering voor waterberging en groen. En zo is Park Positive geboren. Het ontwikkelen van robuuste integrale systemen is onze fascinatie. De combinatie van de kennis van klimaatadaptatie en productontwikkeling is een succesformule. Met aandacht blijven wij nieuwe tegels, funderingssubstraten en mengsels ontwikkelen. Wie toekomstbestendig wil zijn moet blijven innoveren.

PARTNERS

Productontwikkeling doen wij niet alleen. Met onze waardevolle partners gaan we voor het hoogst haalbare. De meeste impact wat betreft klimaatadaptatie, de hoogste kwaliteit én zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

unnamed

Park Positive heeft een intensief samenwerkingsverband met BVB Landscaping. BVB Landscaping ontwikkelt en produceert substraten voor duurzaam openbaar groen en geeft advies over alle typen ondergrondse groeiplaatsen. De substraten van BVB Landscaping hebben vele toepassingsmogelijkheden; van stadsparken tot daktuinen en van sportvelden tot groene parkeerplaatsen, zowel in opengrondsituaties als onder verharding. Met een eigen onderzoeksafdeling, een strikte kwaliteitsborging en een eigen kennisplatform draagt BVB Landscaping bij aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving. Een partner waar wij ons om die reden graag aan verbinden.

Sinds 2021 is Park Positive een fijne en intensieve samenwerking voor de bestratingsmaterialen gestart met v.d. Bosch Beton b.v. Het familiebedrijf uit Almelo is sinds dag één nauw betrokken bij de ontwikkeling van het huidige assortiment graselementen van Park Positive. Dankzij de innovatieve kracht is er zelfs een cementloos beton gecreëerd, genaamd; Reduton®. Voor Park Positive is de cirkel in duurzaamheid binnen het groene parkeerconcept rond. Reduton® heeft een zeer lage MKI en bij de productie is fors minder CO2 uitstoot. Ook faciliteert men in advies, onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsbewaking.

IMG_4834
vergroenen van Rabobank Enschede

Sinds 2024 werkt Park Positive samen met Donker groep. Donker Groep gelooft in de kracht van groen en realiseert groene en gezonde binnen- en buitenruimtes. Het ontwerp, realisatie en beheer wordt volledig door Donker Groep verzorgd. Met hun expertise in landschapsarchitectuur, groenonderhoud en infrastructuurbeheer hebben ze een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en onderhouden van duurzame leefomgevingen. Donker Groep biedt een breed scala aan diensten, van groenontwerp tot aanleg en onderhoud van groene ruimtes. Daarnaast is Donker Substrates (onderdeel van de Donker Groep) officieel producent van de Park Positive substraten. Wij kijken uit naar een groenere toekomst!

Op het gebied van kennis, data, innovatie en productontwikkeling werken we ook samen met onderstaande partners:

Zoeken