Zoeterwoude – Ambachtsherenweg-Flood grastegels

In Zoeterwoude pakken ze het op de Ambachtsherenweg integraal aan. De groene parkeervakken met waterberging grenzen aan de groeiplaatsen van bomen en plantvakken. Het regenwater komt via een infiltratie kolk in de waterbergende laag onder de grastegels, het substraat kan het water opnemen uit de waterbuffer. Al het regenwater eerst naar het groen. Zo komt het regenwater ten goede van het gras, de plantvakken en de bomen. 

De Ambachtsherenweg kan in de parkeervakken al het verhard oppervlak afkoppelen! Een maatregel die we steeds vaker zien en ook nodig hebben om het regenwater een plek te geven direct waar het valt en daarmee ook het riool minder te belasten.

Plattegrond Groene Parkeerplaatsen Park Positive
Plattegrond Zoeterwoude Groen Parkeren Park Positive
Kaart Zoeterwoude Duurzaam Groen Parkeren Plattegrond Groene Parkeerplaatsen Park Positive

Waterberging: De groene parkeervakken hebben een waterberginscapciteit van 50mm. Het regenwater gaat via een infiltratie kolk naar de buffer onder de parkeerplaatsen. Pas na een bui van 50 mm zal het regenwater in het riool terecht komen. Als vervolgens het riool overbelast is, is er nog ruimte voor water op straat om waterschade te voorkomen. Oftewel de Ambachtsherenweg is klimaat adaptief ingericht!

Wil je meer te weten komen over hoe de groene parkeerplaatsen naast het vergroenen ook kan dienen als regenwater infiltratie zone, op deze pagina vertellen we er meer over.

Opbouw van de groene parkeerplaatsen:

Flood Bold grastegels + RA positve Grassubstrate
35 cm RA Positive Green
20 cm RA Postive Blue

Opgave:

Realiseren waterberging van 50mm.
Vergroten groen aandeel in de straat
Water begeleiding van parkeerplaats naar groen.
Reduceren hittestress effect

Realisatie:
2020 – november

Binnenkort wordt deze pagina verder aangevuld met foto’s van dit project.

Download complete klimaatscan Zoeterwoude

Ieder project is uniek en heeft zijn eigen opgave, om je verder op weg te helpen bieden we alle gerealiseerde projecten aan op deze pagina en kun je de product informatie bladen downloaden via de onderstaande knop.

Vragen over dit project?

Neem contact op met Carin! 

Carin van den Dungen Aanjager en verbinder bij Rain(a)Way voor Park Positive

Carin v.d. Dungen
Verbinder & Aanjager

0648862348
carin@rainaway.nl

Zoeken