Middelbeers – Egidiusstraat

Een groenere straat met de grastegel Gradiënt

In het mooie dorp Middelbeers is men sinds november 2022 een aantal groene parkeerplaatsen rijker. Waar in de Egidiusstraat eerst nog grijze parkeerplaatsen lagen, kleurt de straat nu enorm groen. Sinds de aanleg eind 2022, is het gras mooi doorgekomen. 

Dankzij deze toevoeging in de straat heeft het regenwater nu de mogelijkheid om te infiltreren op de plek waar het valt. Dit komt ten goede aan het gras en daardoor het algehele, groenere aanzicht van de straat. 

Alle parkeerplaatsen zijn met de Gradiënt type A aangelegd. Deze steen is gemaakt van Reduton®, een cementloos beton, met 65% minder CO2 uitstoot tijdens productie en is geproduceerd door v.d. Bosch beton b.v.

De Gradiënt heeft een wat kleiner formaat. Dankzij het in elkaar haken van de stenen zijn ze optimaal bestand tegen middelzwaar verkeer.

Wilt u meer informatie over de Gradiënt of over het aanleggen van groene parkeervakken? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking en een gesprek over de mogelijkheden. 

Witte Bloem Park Positive
parkeerplaatsen
0

vergroend

Regendruppel Park Positive
kuub
0

waterberging

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vasthouden op de plek waar het valt, hoe beter we voorbereid zijn op een veranderend klimaat. 

Miljoen regendruppels gered van het riool
0

*Op basis van 95% van jaarlijkse neerslag van 900 mm 1 Liter = 20.000 regendruppels  

Park Positive Egidiusstraat Middelbeers groen parkeren

PROJECTDETAILS

Projectomvang: 250 m2

Aanleg datum: november 2022

Opdrachtgever: Gemeente Oirschot

Bestrating: Gradiënt type A

Fundering: 20cm RA Positive Green 60-40

Doel: Vergroening en infiltratiezone

PROJECT FOTO'S

Interview met Ralph Meulendijks  

Een kort interview met Ralph Meulendijks, projectleider van dit project in Middelbeers. Hij deelt zijn ervaringen met groene parkeerplaatsen.

Vragen over dit project?

Neem contact op met Carin! 

Carin van den Dungen Aanjager en verbinder bij Rain(a)Way voor Park Positive

Carin v.d. Dungen
Verbinder & Aanjager

0648862348
carin@rainaway.nl

 

Zoeken