Middelbeers, Egidiusstraat

In Middelbeers zijn de eerste groene parkeervakken aangelegd met de grastegel Gradiënt. 

In het mooie dorp Middelbeers is men sinds november 2022 een aantal groene parkeerplaatsen rijker. Waar in de Egidiusstraat eerst nog grijze parkeerplaatsen lagen, kleurt de straat nu enorm groen. De aanleg is gestart in november 2022, het gras is sinds maart langzaam opgekomen en uiteindelijk met de juiste temperatuur is het gras volledig doorgekomen. 

Dankzij deze toevoeging in de straat heeft het regenwater de mogelijkheid gekregen om te infiltreren op de plek waar de druppel valt, dit komt ten goede aan het gras en het algehele aanzicht van de straat. 

Alle parkeerplaatsen zijn met de Gradient type A aangelegd.  Deze steen is gemaakt van Reduton®, een cementloos beton, met 65% minder CO2 uitstoot tijdens productie. Geproduceerd door v.d. Bosch beton b.v.

De Gradiënt heeft een wat kleiner formaat, maar dankzij het in elkaar haken van de stenen zijn ze optimaal bestand tegen middelzwaar verkeer.

Wilt u meer informatie over de Gradiënt steen of over het aanleggen van groene parkeervakken? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking en de vrijblijvende mogelijkheden. 

 

Witte Bloem Park Positive
0
parkeerplaatsen

vergroend

Regendruppel Park Positive
0
liter

waterberging

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt hoe beter we voorbereid zijn om een veranderend klimaat. 

0
Miljoen regendruppels gered van het riool

*1 ml = 20 druppels / 1 Liter = 20.000 L 

Projectomvang: 250 m2

Aanleg datum: november 2022

Opdrachtgever: Gemeente Oirschot

Bestrating: Gradiënt type A

Fundering: 20cm RA Positive Green 60-40

Doel: Vergroening en infiltratie zone

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Carin! 

Carin van den Dungen Aanjager en verbinder bij Rain(a)Way voor Park Positive

Carin v.d. Dungen
Verbinder & Aanjager

0648862348
carin@rainaway.nl

 

Zoeken