Nieuwleusen, gemeente Dalfsen gestart met proefvak groen parkeren

Gemeente Dalfsen is gestart met groen parkeren én als eerste met de grastegel Gradiënt. 

Niet direct een heel project maar eerst een aantal proefvakken in groen parkeren? Dat is geen probleem. In Nieuwleusen zijn in september 2022 2 proefvakken aangelegd.

Het project was tevens ook het 1e project voor de Gradiënt grastegel. Deze steen is gemaakt van Reduton®, een cementloos beton, met 65% minder CO2 uitstoot tijdens productie. Geproduceerd door v.d. Bosch beton b.v.
De Gradiënt heeft een wat kleiner formaat, maar dankzij het in elkaar haken van de stenen zijn ze optimaal bestand tegen middelzwaar verkeer.

Terug naar de proefvakken in Nieuwleusen, de groei van het gras kwam direct op gang en binnen een rap tempo kleurde de proefvakken geheel groen.
Het resultaat mag er wezen en de 1e reacties zijn dan ook positief! Ook in 2023 staan er projecten op de planning voor de Gradiënt en worden frequent geüpdatet in het gerealiseerde projecten overzicht.

Wilt u meer informatie over de Gradiënt steen of over het aanleggen van 1 of 2 proefvakken? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking en de vrijblijvende mogelijkheden. 

0
parkeerplaatsen

vergroend

0
liter

waterberging

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt hoe beter we voorbereid zijn om een veranderend klimaat. 

0
Miljroen regendruppels gered van het riool

*1 ml = 20 druppels / 1 Liter = 20.000 L 

vergroenen met halfverharding

Projectomvang: 25 m2

Aanleg datum: september 2022

Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen

Bestrating: Gradient, type A, B en C

Fundering: 10 cm RA Positive Green 60-40

Doel: Besluitvorming over toepassing groen parkeren

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Carin! 

Carin v.d. Dungen
Verbinder & Aanjager

0648862348
carin@rainaway.nl

 

Zoeken