Onderhoud – Hoe houd je de groene parkeerplaats groen?

Een mooi groen resultaat, vaak wordt gedacht dat dit niet haalbaar is. Maar niets is minder waar! Een mooi groen resultaat begint met de aanleg, daarna is het belangrijk om goede afspraken te maken voor het beheer en onderhoud. Zo houd je het mooi groen. 
Groene parkeerplaats in Haaren Park Positive

De aanleg

Groen parkeren wordt steeds vaker toegepast als klimaatadaptieve oplossing, maar hoe bouw je de fundering op de juiste manier op en waar moet je daar bij op letten? Wij zien een veel gemaakt fout bij groenparkeren en dat is er met een “infra’ bril naar kijken. Gras heeft ruimte nodig om te groeien en een gezonde bodem heeft ruimte voor regenwater. Dit vraagt om een andere fundering. Op de pagina totaal concepten lees je meer over de juiste fundering, klik hier.  

Daarnaast is de aanleg een belangrijk aspect, de aanlegfase bepaald voor een groot deel de werking. Het gaat dan om de juiste verwerking van het substraat, het juist leggen van de grastegels en het belangrijkst het vullen van de half verharding met RA Positive Grastegelsubstraat. DIt dient secuur te gebeuren met één cm ruimte onder de tegel. Op deze manier groeit het gras niet direct op tegel hoogte maar is er speling. 

Elke situatie is anders, wordt er veel geparkeerd, wordt er weinig geparkeerd. Qua onderhoud adviseren wij om twee a drie mail per jaar te maaien bij regulier gebruik (of vaker als er geen auto’s parkeren). De auto is de beste grasmaaier. Daarnaast adviseren wij één keer per jaar uitborstelen om eventuele vervilting tegen te gaan.

Daarnaast zien we een besparing op het weghalen van onkruid. Klein onkruid ‘verdwijnt’ in onze groenparkeerplaats.

Onderhoud

Elke situatie is anders, wordt er veel geparkeerd, wordt er weinig geparkeerd. Qua onderhoud adviseren wij om twee a driemaal per jaar te maaien bij regulier gebruik (of vaker als er geen auto’s parkeren). De auto is de beste grasmaaier. Daarnaast adviseren wij één keer per jaar uitborstelen om eventuele vervilting tegen te gaan.

Daarnaast zien we een besparing op het weghalen van onkruid. Klein onkruid ‘verdwijnt’ in onze groenparkeerplaats.

Zoeken