Grastegel – Flood Bold

Vergroenen en hemelwater infiltreren in het stedelijk gebied, dat is dé uitdaging. Met de Rain(a)way Flood Bold-tegel bieden we een fraaie oplossing.

FLOOD BOLD

  • 50% open ruimte
  • Gerecycled beton
  • Draagt bij aan de oplossing voor hittestress
  • Bergt en infiltreert regenwater
  • Geschikt voor overwegend statisch zwaar verkeer tot 10 ton aslast
  • Veelzijdig toepassingsgebied door mogelijkheden voor verschillende vullingen
  • Goed te combineren met de Rain(A)Way Ebb-tegels
  • Makkelijk toepasbaar door de standaard tegelmaat

De Flood Bold is berijdbaar en is daardoor perfect voor parkeerplaatsen, infiltratiestroken of goten. Deze tegel geeft een standaard straatprofiel een unieke uitstraling. Regenwater kan infiltreren door de holle ruimtes in de tegel, die gevuld kunnen worden met verschillende drainerende vullingen.
Flood Bold grastegel Park Positive

Maat: 30 x 30 x 12 cm

Materiaal: Gerecycled beton (50% secundair materiaal)

Open ruimte: 50%

Varianten: De tegels produceren we standaard in het grijs, maar vanaf 250 m² is hij in alle kleuren verkrijgbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Voorwaarden toepassen: De tegels kunnen zowel in blok- als in halfsteensverband worden gelegd. De combinatie van de juiste invulling en ondergrond maakt jouw locatie klimaatbestendig. Elke situatie vraagt om een eigen invulling. Wij geven graag advies voor het beste resultaat.

Deze esthetische grasbetontegel is geïnspireerd op de manier waarop de natuur wordt geïntegreerd in de Japanse architectuur. De tegel heeft een unieke vorm, infiltreert regenwater en kan zorgen voor vergroening. In 2019 won Rain(a)Way met de Flood Bold een prestigieuze prijs: de Red Dot Design Award. Het bijzondere uiterlijk gecombineerd met de duurzame toepassing overtuigde de jury. “THE DESIGN OF THE Rain(a)Way Flood Bold ORNAMENT MEETS HIGH DEMANDS IN AESTHETIC QUALITY AND IS AT THE SAME TIME ATTRACTIVE DUE TO ITS ECOLOGICAL FEATURES.”

Flood Bold Tegel Reddot Award Winner 2019 Park Positive
Groene parkeervakken Park Positive ovezicht
Zoeken