Sneek – vergroening woonwijk

Vergroening van straat in woonwijk

Waar voorheen de gehele breedte van deze straat in Sneek verhard was, is deze nu deels groen gekleurd. Een mooi verloop van grijs naar groen in de tegels staat symbool voor vergroening van de woonwijk.

In de straat is een strook voor voetgangers en fietsers verhard gebleven. De rest is vergroend. Zonder dat het verkeer gehinderd wordt, is het uiterlijk in deze straat groener geworden. Een groener straatbeeld heeft ongemerkt een positief effect op het welzijn van de bewoners. Bovendien blijft regenwater niet op straat, maar kan het sneller naar het groen toe. Een win-win situatie voor mens en natuur. 

Het geleidelijke verloop is gerealiseerd met de verschillende Gradiënt tegels. Scroll naar beneden voor meer foto’s! In ons projectenoverzicht staan nog meer projecten waarbij de Gradiënt is gebruikt.

Wilt u meer informatie over het aanleggen van groene stroken of parkeervakken in uw gemeente? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking. We bespreken graag de mogelijkheden!

Witte Bloem Park Positive
vierkante meters
0

vergroend

Regendruppel Park Positive
Kuub
0

waterberging

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt, hoe beter we voorbereid zijn op een veranderend klimaat. 

Miljoen regendruppels gered van het riool
0

Op basis van 95% van jaarlijkse neerslag van 900 mm 1 Liter = 20.000 regendruppels 

Park Positive Gradient grastegel groenparkeren Sneek

PROJECTDETAILS

Projectomvang: 430 m2

Aanleg datum: November 2022

Opdrachtgever: Gemeente Sneek

Bestrating: Gradiënt A, B en C

Fundering: 20cm RA Positive Green 60-40

Doel: Vergroening 

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Fien! 

Fien Dekker founder van Rain(a)Way en Park Positive

Fien Dekker
Founder & designer

0641407246
fien@rainaway.nl

 

Zoeken