Oegstgeest – Groene parkeerplaatsen in Oudenhof

Kleurrijke herinrichting woonwijk Oegstgeest

Bij de herinrichting van de eerste fase van de wijk Oudenhof in Oegstgeest in 2023 zijn 120 parkeerplaatsen vergroend, met een gezamenlijke oppervlakte van 1500 m2. Er is gekozen voor een mooie combinatie met gebakken klinkers voor het wegdek, waardoor de straten een frisse en kleurrijke uitstraling hebben gekregen. In de komende jaren zal de hele wijk op deze manier worden aangepakt. 

In Oudenhof zijn vooral ‘langs-parkeervakken’ te vinden. Dat wil zeggen dat de straten één lange strook groen hebben gekregen, met veel extra infiltratiemogelijkheid. Behalve afvoer naar de kolken kan het regenwater nu ook via de parkeervakken infiltreren in de bodem.

Het middenoppervlak van de parkeerstrook is aangelegd met de Gradiënt A, de meest open variant van het Gradiënt-assortiment. Deze tegel biedt volop ruimte voor grasgroei. Aan de randen van de parkeerstroken is de Gradiënt C toegepast. Dit zorgt voor een nette uitstapstrook en tegelijkertijd duidelijke markering van de parkeervakken. Zoals te zien is op de foto’s onderaan, is deze tegel ook gebruikt voor op- en afritten die de parkeerplaatsen onderbreken. Zo houdt de wijk één uitstraling.

Witte Bloem Park Positive
parkeerplaatsen
0

vergroend

Regendruppel Park Positive
kuub
0

waterberging

Zo min mogelijk regenwater naar het riool! Dat is onze missie, zodat we al het regenwater kunnen benutten om onze stad te vergroenen. Hoe meer water we vast houden op de plek waar het valt, hoe beter we voorbereid zijn op een veranderend klimaat. 

Miljoen regendruppels gered van het riool
0

Op basis van 95% van jaarlijkse neerslag van 900 mm 1 Liter = 20.000 regendruppels 

Oegstgeest groen parkeren Park Positive

PROJECTDETAILS

Projectomvang: 1500 m2

Aanleg datum: Vanaf zomer 2023

Opdrachtgever: Gemeente Oegstgeest

Bestrating: Gradiënt A en C

Fundering: 20cm RA Positive Green 60-40

Doel: Vergroening en infiltratiezone

PROJECT FOTO'S

Vragen over dit project?

Neem contact op met Fien! 

Fien Dekker founder van Rain(a)Way en Park Positive

Fien Dekker
Founder & designer

0641407246
fien@rainaway.nl

 

Zoeken