Gemeente Haaren

Prachtige woonstraat in Haaren

In de gemeente Haaren hebben meegewerkt aan een prachtige woonstraat. De bestaande bomen moesten plaatsen maken voor nieuwe. Met de groen parkeerplaatsen hebben we de groeiplaatsen verbetert. Ook hebben we de straat mooi groen gekleurd, zo heeft de straat een mooi groen karakter ondanks dat er kleine nieuwe bomen terug zijn gekomen. 
We hebben hier de Ebb tegel gecombineerd met de Flood Bold. De Ebb tegels maken de vakken zichtbaar. Het maakt het ook makkelijker voor het onderhoud, de randen hoeven nu niet gemaaid te worden. 

De rol van Park Positive in dit project

Er is een juiste opbouw van de fundering geadviseerd voor deze toepassing in combinatie met ons grassubstraat. Hierbij hebben we gekeken naar de groeiplaatsen van de bomen. Deze hebben we gecombineerd met de fundering van de groen parkeerplaats. Zo is een optimale groeiplaats voor de boom gecreëerd.  Met de aannemer is zorgvuldig gecommuniceerd zodat de aanleg op de juiste manier is uitgevoerd, met de juiste verdichtingsgraad en de vulling is juist aangebracht. De aanleg bepaald 80% van de slagingskans of het groen wordt.

Opgave:

  • Groeiplaatsen van bomen verbeteren
  • Vergroenen – zo veel mogelijk ontharden
  • Een totaal klimaatadaptieve uitstraling.

Opbouw:

Flood Bold tegel + RA positve Grassubstrate
60 cm RA positive Green, dit is meteen een deel van de groeiplaats van de boom 

Zoeken